Ειδικές εργασίες

Παρακάτω περιγράφονται δύο από τις πιο συχνές ειδικές εργασίες που μπορούμε να κάνουμε για την αντιμετώπιση κάποιου συγκεκριμένου προβλήματος. Η πλαστικοποίηση και η αδιαβροχοποίηση.

Πλαστικοποίηση

Με την μέθοδο πλαστικοποίησης αυξάνεται ο χρόνος ζωής του χαλιού, τσαλακώνει πολύ λιγότερο και δεν γλιστράει σε γυαλιστερές επιφάνειες.

Όταν πλυθεί και στεγνώσει το χαλί, του περνάμε στην πίσω πλευρά, ανάλογα με την περίπτωση, τις αντίστοιχες στρώσεις της ειδικής κόλλας λάτεξ. Αυτή η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί είτε ολικά, δηλαδή σε όλη την επιφάνεια του χαλιού, είτε τοπικά, αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα που το απαιτεί (πχ μετά από μπάλωμα στο στημόνι ή για την σταθεροποίηση σε κάποιο ράψιμο ρελιού).

Αδιαβροχοποίηση

Γιατί να κάνω αδιαβροχοποίηση των χαλιών μου;

  • Δημιουργείτε μία αόρατη ασπίδα γύρω από κάθε ίνα
  • Οι σκόνη και οι λεκέδες είναι πάντοτε στην επιφάνεια
  • Προστατεύονται τα χαλιά σας
  • Αυξάνουν την ζωή των χαλιών σας

 

adiabroxadiabrox2
Χαλί με αδιαβροχοποίηση
Χαλί χωρίς αδιαβροχοποίηση

Μπορούμε να προστατεύσουμε κάθε είδους χαλιά και ταπετσαρίες από λεκέδες υγρών, αδιαβροχοποιώντας τις ίνες με την μέθοδο STAIN PROOF, η οποία καταφέρνει να διατηρεί τα χρώματα ζωντανά και να εμποδίζει την απορρόφηση αυτών των υγρών μέσω δημιουργίας προστατευτικού υμένα.

Αν θέλετε το χαλί σας να έχει την προστασία της αδιαβροχοποίησης για πάντα, θα πρέπει, μετά από κάθε καθαρισμό να επαναλαμβάνουμε και την εργασία της αδιαβροχοποίησης, διότι μετά τον καθαρισμό παύει να υπάρχει το φίλμ προστασίας.