fbpx

Νέα σχολική χρονιά – Συμβουλές για το Καθάρισμα και την Τακτοποίηση

Η επιστροφή στις τάξεις μπορεί να είναι άλλοτε διασκεδαστική και άλλοτε αρκετά δύσκολη. Θα πρέπει να αγοράσετε πολλά νέα αντικείμενα , χαρτικά, σακίδια και άλλα αντικείμενα που απαιτούνται στο σχολείο και στιν καινούριες δραστηριότητες των παιδιών. Τα πράγματα μπορούν να γίνουν δυσβάσταχτα. Μπορεί να σας κάνουν να ξεχάσετε άλλες σημαντικές πτυχές της ζωής σας. Ένα από αυτά είναι η διατήρηση της καθαριότητας του σπιτιού σας. Ακολουθούν εννέα συμβουλές καθαρισμού για να κρατήσετε το σπίτι σας καθαρό ακόμη και στο δύσκολο αυτό διάστημα, στη νέα σχολική χρονιά.

Γυρίζοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές

Σκουπίστε όλες τις μαλακές επιφάνειες

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε τις κουρτίνες, τα μαξιλάρια, το στρώμα, τις κουβέρτες και άλλες μαλακές επιφάνειες στο σπίτι σας? Τα παιδιά σας μπορεί να έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, παίζοντας σε αυτές τις επιφάνειες. Μερικές φορές, ακόμα και επάνω τους, χωρίς πλύσιμο, μετά από υπαίθριες εκδρομές ή άλλες βρώμικες δραστηριότητες. Μπορεί να έχουν κουβαλήσει μαζί τους όλη τη βρωμιά. Σκουπίστε και καθαρίστε τα προσεκτικά.

Όταν συμβιώνουμε με κατοικίδια ζωάκια ο καθαρισμός θα πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικός και ενδελεχής

Τα κατοικίδια ζώα ξοδεύουν επίσης πολύ χρόνο σε αυτές τις επιφάνειες. Αυτό τις καθιστά εκτεθειμένες σε ποικίλες μορφές βρωμιάς, όπως τρίχες, λιπαρές ουσίες που εκκρίνει το δέρμα τους αλλά και μικρόβια και στερεούς ρύπους που πιθανόν κουβαλάει η «αθώα» γούνα τους. Οι επιφάνειες παρέχουν το βέλτιστο έδαφος για τα ακμάζοντα ακάρεα σκόνης. Ακόμη μπορούν να παγιδεύσουν αλλεργιογόνα που θέτουν σε κίνδυνο την ποιότητα και την υγιεινή του εσωτερικού αέρα. Μείνετε ασφαλείς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, της επιστροφής στο σχολείο, με σκούπισμα όλων των μαλακών επιφανειών στο σπίτι σας.

Καθαρισμός από κάτω και από πίσω

Καθαρίζοντας κάτω και πίσω από μεγάλα έπιπλα

Τι γίνεται με τον καθαρισμό πίσω και κάτω από το κρεβάτι, τον καναπέ και άλλα μεγάλα έπιπλα? Μπορεί να έχουν πέσει παιχνίδια, ρούχα και φαγητό σε αυτά τα μέρη. Μπορεί να υπάρχουν ακαθαρσίες ή τρίχες από τα κατοικίδια, τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργία μικροβιακών εστιών και κακής οσμής στο σπίτι. Μετακινήστε τα έπιπλα από τον τοίχο για καθαρισμό κάτω και πίσω τους, ώστε να αφαιρέσετε τη σκόνη, τη μούχλα ή οποιαδήποτε από τις προαναφερθείσες ουσίες ή παιχνίδια. Αν δεν γίνει αυτό σωστά θα έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση αλλεργιογόνων και επιβλαβών ουσιών, τα οποία θα επηρεάσουν την ποιότητα του αέρα, του εσωτερικού χώρου.

Καθαρισμός παιδικού κρεβατιού και χαλιών

Το δωμάτιο των παιδιών σας είναι ένα μέρος που δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσετε να καθαρίσετε κατά τη διάρκεια της περιόδου, της επιστροφής στο σχολείο. Τα χαλιά σε αυτά τα δωμάτια συνήθως έχουν λεκέδες από τα τρόφιμα και τις διαρροές και απαιτούν λεπτομερή καθαρισμό. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, πλύνετε το πάπλωμα και τα άλλα κλινοσκεπάσματά τους για να απαλλαγείτε από τη βρωμιά που είχαν συλλέξει την προηγούμενη περίοδο, παίζοντας σε αυτά.

Αν στο σπίτι σας, λόγω των παιδιών, κρατάτε τα χαλιά συνεχώς στρωμένα τότε αυτά θα πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο! Αν έχετε και κατοικίδια, τότε θα πρέπει η συντήρηση των χαλιών σας να γίνεται ακόμα πιο συχνά. Αυτό σημαίνει συνεπή καθαριότητα και από εσάς, αλλά και να απευθύνεστε σε ένα εξειδικευμένο ταπητοκαθαριστήριο συχνότερα. Συνήθως περισσότερο από μία φορά τον χρόνο. Η καλύτερη περίοδος καθαρισμού τους, σε αυτή την περίπτωση, είναι στην αρχή του Φθινοπώρου. Τότε το σπίτι αρχίζει, λόγω χαμηλότερων θερμοκρασιών, να μένει περισσότερο κλειστό, αλλά και ο καιρός είναι τέτοιος που βοηθάει και στο ταχύ στέγνωμα των χαλιών σας.

Έφτασε Σεπτέμβρης και δεν ασχοληθήκατε ακόμα με τον καθαρισμό τους? Μην διστάσετε, καλέστε μας να κλείσουμε ραντεβού παραλαβής, καθαρισμού και άμεσης επιστροφής, ώστε να ξαναστρωθούν. Αναλόγως την περίοδο, χρειαζόμαστε 7 με 10 μέρες για τις άμεσες επιστροφές.

Καθαρισμός χειμερινών ρούχων τα οποία θα χρειαστούν στη νέα σχολική χρονιά

Το ζεστό κλίμα και οι διακοπές μπορεί να σας έκαναν να ξεχάσετε τα πουλόβερ του παιδιού σας, τα παλτά και τα υπόλοιπα χειμωνιάτικα ενδύματα. Τα ρούχα μπήκαν, ελπίζουμε καθαρά, και έμειναν στην ντουλάπα για αρκετούς μήνες αχρησιμοποίητα. Δυστυχώς μπορούν ακόμα να συσσωρεύσουν σκόνη ή και μούχλα, ειδικά αν οι ντουλάπες σας παρουσιάζουν αυτό το φαινόμενο, λόγω κακής μόνωσης. Πλύντε τα και ετοιμάστε τα για την κρύα εποχή με την νέα σχολική χρονιά.

Συντήρηση φίλτρων αέρα

Έχετε φίλτρα καθαρισμού αέρα στο σπίτι σας σε συσκευές όπως σκούπες και κλιματιστικά? Πόσο συχνά τα καθαρίζετε? Εάν θέλετε να διατηρήσετε το σπίτι σας απαλλαγμένο από οσμή και άλλα επιπλέοντα σωματίδια που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργία ή άλλες λοιμώξεις, θα πρέπει να αντικαταστήσετε/καθαρίσετε τα φίλτρα αέρα HEPA. Η αλλαγή τους μετά από κάθε 6 με 12 μήνες, ανάλογα την χρήση, είναι ένας καλός τρόπος να διατηρήσετε την υγιεινή του εσωτερικού χώρου. Ωστόσο, να θυμάστε να ακολουθείτε τις συστάσεις του κατασκευαστή.

Πλύντε τα Παιχνίδια

Απλωμένος λούτρινος αρκούδος

Τα παιδικά παιχνίδια είναι στοιχεία που δεν πρέπει να ξεχάσετε να καθαρίσετε κατά τη διάρκεια της επιστροφής στο σχολείο. Τα παιδιά έχουν παίξει μαζί τους πριν ή και κατά την διάρκεια των διακοπών και έχουν εκτεθεί σε όλους τους τύπους βρωμιάς. Προσοχή στα παιχνίδια ή τα λούτρινα κουκλάκια, τα οποία θέλουν ειδικό χειρισμό στον καθαρισμό τους.

Αν δεν έχετε την υπομονή ή τον χρόνο να καθαρίσετε προσεκτικά και με ασφάλεια τα λούτρινα παιχνίδια των παιδιών σας, απλά καλέστε μας να τα αναλάβουμε!

Εναλλακτικός τρόπος απολύμανσης των παιχνιδιών

Μια άλλη μέθοδος για την απομάκρυνση των αλλεργιογόνων και άλλων επιβλαβών στοιχείων στα παιχνίδια είναι η συσκευασία τους σε μια πλαστική σακούλα και η τοποθέτηση τους σε καταψύκτη για κάποιο χρονικό διάστημα. Προσοχή, αυτό δεν μπορεί να γίνει με όλα τα είδη παιχνιδιών και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τον βαθύ καθαρισμό. Απλώς είναι μία τεχνική για την θανάτωση μικροβίων πουδεν αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες.

Καθαρίστε και τακτοποιήστε το ψυγείο και τον καταψύκτη

Καθαρίστε το ψυγείο και τον καταψύκτη ώστε να είναι έτοιμο για τη νέα σαιζόν της σχολικής χρονιάς. Δεν θέλετε ψάχνετε για κάτι που χρειάζεστε για το πρωινό των παιδιών σας, όταν το σχολικό λεωφορείο καταφθάσει. Τοποθετήστε τα πράγματα στο ψυγείο σύμφωνα με τον τρόπο που θα τα χρησιμοποιείτε. Συγκεντρώστε π.χ. όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε για το πρωινό και τοποθετήστε τα όλα μαζί σε ένα σημείο. Έτσι θα είστε έτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά και τα πρωινά της.

Κρατήστε το αυτοκίνητό σας καθαρό για τη νέα σχολική χρονιά

Το αυτοκίνητο πάντα, μετά από τις διακοπές, γυρνάει πιο βρώμικο από ποτέ. Θα πρέπει να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας ώστε να είναι έτοιμο για την διάρκεια αυτής της σχολικής περιόδου. Ξεφορτωθείτε τα σκουπίδια και τη βρωμιά που έχουν κάνει τα παιδιά σας ή εσείς στο αυτοκίνητο. Πρέπει να καθαρίσετε προσεκτικά τους λεκέδες από τα καθίσματα, οι οποίοι μπορεί να έχουν προκληθεί από διαρροές χυμών ή από φαγητά. Μαζέψτε όλα τα καλοκαιρινά αντικείμενα και τοποθετήστε τα στην αποθήκη μέχρι την επόμενη φορά που θα χρειαστούν. Αν βαριέστε ή δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά, κάντε το εξής απλό. Μαζέψτε όλα τα αντικείμενα του καλοκαιριού από τους χώρους του αυτοκινήτου και πηγαίντε το για έναν βαθύ καθαρισμό σε κάποιον εξειδικευμένο επαγγελματία καθαρισμού αυτοκινήτων. Έτσι και το αυτοκίνητό σας θα είναι ετοιμοπόλεμο και μοσχομυριστό για τη νέα σχολική χρονιά.

Πλύνετε την κουρτίνα και το διαχωριστικό της ντουζιέρας

Η τελευταία συμβουλή καθαρισμού πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι να καθαρίσετε την κουρτίνα, το διαχωριστικό και την επένδυση της ντουζιέρας. Απολυμάνετε τα με χρήση καυτού νερού και απορρυπαντικού. Ξεπλύντε τα και στεγνώστε τα με πανί. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε έτοιμοι για επιστροφή στο σχολείο σε ένα υγιεινό, οικιακό περιβάλλον.

Οι παραπάνω συμβουλές για τον καθαρισμό οικιακών σημείων ή αντικειμένων μπορούν να κάνουν τη ζωή και την μετάβαση ομαλότερη για εσάς. Τελείωσαν οι διακοπές και η οικογένεια προσπαθεί να συντονισθεί με το νέο πρόγραμμά της αλλά και το σχολείο των παιδιών.

ΠΗΓΕΣ : Goodhousekeeping, Homelization, Youtube

καθάρισμα αυτοκινήτου, καθάρισμα χαλιών, καθάρισμα ψυγείου, Νέα σχολική χρονιά, πριν χτυπήσει το κουδούνι, συμβουλές για το καθάρισμα του σπιτιού πριν ανοίξουν τα σχολεία, συμβουλές καθαριότητας σπιτιού, σχολική περίοδος, υγιεινή

Ταπητοκαθαριστήρια Μαυρίδη
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
TUV Austria
WOOLSAFE APPROVED SERVICE PROVIDER
IICRC CERTIFIED
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΠΗΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΩΝ Η ΑΤΤΙΚΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ 11, 13341 ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ, 210.27.20.045

NEWSLETTER

©2021 mavridis-carpets.gr | All Rights Reserved

dual.design