fbpx
Skip to main content

Τακτικός επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών και υφασμάτινων επιφανειών. Γιατί είναι απαραίτητος?

Τακτικός επαγγελματικός καθαρισμός! Όπως τα ρούχα μας χρειάζονται τακτικό καθαρισμό, για να διατηρηθούν φρέσκα και υγιεινά, τα χαλιά και οι υφασμάτινες επιφάνειες των επίπλων πρέπει να συντηρούνται με τον ίδιο τρόπο.

Τακτικός επαγγελματικός καθαρισμός

Ο τακτικός επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών και επίπλων, μας εξασφαλίζει :

  • φρέσκο και υγιεινό περιβάλλον
  • αύξηση του προσδόκιμου ζωής των χαλιών μας
  • την αντιμετώπιση ή και την πλήρη απομάκρυνση των χρόνιων λεκέδων
  • την απομάκρυνση οποιαδήποτε δυνητικά επιβλαβή βακτήρια και ιούς
  • ορθή χρήση επαγγελματικών και εγγυημένων υλικών καθαρισμού
  • ασφαλή διαβίωσή μας, λόγω όλων των παραπάνω.

Η ηλεκτρική σκούπα δεν είναι αρκετή

Τα χαλιά λειτουργούν ως φίλτρο μέσα στο σπίτι και συλλέγουν όλα τα είδη σκόνης, χώματος και βρωμιάς. Η ορατή βρωμιά που παρατηρούμε στην επιφάνεια είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η τακτική χρήση της ηλεκτρικής σκούπας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρείτε καθαρά τα χαλιά σας και τα υφάσματα των επιπλώσεων. Αλλά φτάνει μόνο αυτό? Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείτε να αφαιρέσετε, σε ικανοποιητικό βαθμό, τους ρύπους που προσκολλώνται βαθιά, μέσα στις ίνες του χαλιού. Όταν γνωρίζουμε ότι ένα χαλί μπορεί να παγιδεύσει το βάρος του ή και περισσότερο, διάφορους ρύπους, ο τακτικός επαγγελματικός καθαρισμός έχει το νόημά του.

Τακτικός επαγγελματικός καθαρισμός. Ποια είναι τα οφέλη του?

Αυξημένο προσδόκιμο ζωής των χαλιών

Το χώμα και η βρωμιά μπορούν να αποτελέσουν μείζονα αίτια μειωμένης ζωής χαλιών και υφασμάτων. Επιτρέπουν στα επιβλαβή και καταστροφικά ζιζάνια να περάσουν απαρατήρητα. Οι περισσότερες οικιακές ηλεκτρικές σκούπες και ατμοκαθαριστές, ακόμα και οι ισχυρότερες, δεν μπορούν να φτάσουν βαθιά για να μας απαλάξουν αποτελεσματικά από τη βρωμιά και τους ρύπους. Αυτό συμβαίνει διότι οι ρύποι αυτοί είναι καλά δεμένοι επάνω στις ίνες, βαθιά στο πέλος των χαλιών. Ο τακτικός επαγγελματικός καθαρισμός θα απελευθερώσει εξολοκλήρου τα υπάρχοντά μας από αυτά τα προβλήματα. Θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε την αρχική εμφάνιση και τη στιλπνότητα των χαλιών και των υφασμάτινων επίπλων μας.

Βελτιωμένη εμφάνιση και μυρωδιά

Ο επαγγελματικός καθαρισμός μπορεί να εξασφαλίσει την απομάκρυνση των πιο επίμονων λεκέδων. Ακόμη και τα παλαιότερα χαλιά και τα επικαλυμμένα έπιπλα, μπορούν να φαίνονται ξανά υπέροχα. Επιπλέον, οι περισσότερες οσμές μπορούν να αφαιρεθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού, αφήνοντάς σας με φρέσκα, καθαρά, μυρωδάτα και μαλακά χαλιά και υφασμάτινα έπιπλα.

Καθυστερεί το κόστος αντικατάστασης

Αν έχετε λάσπη στα παπούτσια σας, θα πρέπει να τα καθαρίζετε ή να αγοράζετε ολοκαίνουργια κάθε τόσο. Τα έξοδα καθαρισμού είναι ελάχιστα όταν εξετάζετε το κόστος αντικατάστασης χαλιών και επίπλων. Τα πιο ποιοτικά χαλιά και οι ταπετσαρίες έχουν εξαιρετικές ιδιότητες αντοχής στην φθορά. Αν τα διατηρήσετε καλά και τα συντηρείτε ορθά, θα διαρκέσουν χρόνια. Ο τακτικός επαγγελματικός καθαρισμός αποβαίνει τελικά να είναι οικονομικός.

Αποφυγή καταστροφών από αμφίβολης ποιότητας καθαριστικά ή τεχνικές!

Ενώ τα προϊόντα καθαρισμού του εμπορίου μπορεί να κοστίζουν λιγότερο, είναι πολύ εύκολο να καταστρέψετε τα χαλιά και τις ταπετσαρίες σας, αν δεν ξέρετε τι να χρησιμοποιήσετε και πως να το κάνετε. Οι οικιακές μέθοδοι δεν είναι ποτέ τόσο αποτελεσματικές, όσο ο επαγγελματικός καθαρισμός. Μπορεί να είναι επιζήμιες, εκτός από την περιουσία σας, ακόμη και για την υγεία σας, εάν δεν πραγματοποιηθούν σωστά.

Ορθό ξέβγαλμα και στέγνωμα

Με όποιον τρόπο και να προσπαθήσουμε να καθαρίσουμε τα χαλιά μας στο σπίτι, ποτέ δεν θα πετύχουμε να γίνουν σωστά το ξέβγαλμα και το στέγνωμα. Με αποτέλεσμα να υπάρξουν κίνδυνοι. Κίνδυνος ξεβάμματος επίφοβων κομματιών με ευαίσθητες χρωστικές. Κίνδυνος στραβώματος, από την κακή τοποθέτηση στο στέγνωμα. Κίνδυνος να μείνουν υπολείμματα των “ακίνδυνων” υλικών που χρησιμοποιήσαμε για το καθάρισμα, τα οποία μπορεί να μας δημιουργήσουν κοκκινίλες όταν με το καλό τα ξαναστρώσουμε ή μπορεί να κάνουν διχρωμίες στο πέλος του χαλιού μέσω της συνεχιζόμενης δράσης τους στο

Επαγγελματικός καθαρισμός. Πώς να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την σωστή εταιρεία καθαρισμού?

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να ελέγξετε κατά την επιλογή μιας εταιρείας καθαρισμού.

Ρωτήστε για στοιχεία εκπαίδευσης

Ένας άρτια εκπαιδευμένος τεχνικός καθαρισμού ταπήτων θα έχει τις απαιτούμενες δεξιότητες ώστε να πραγματοποιήσει τον καθαρισμό σωστά και με ασφάλεια. Θα μπορεί να συμβουλεύσει για την καταλληλότερη μέθοδο ή τον συνδυασμό μεθόδων για την κάθε περίπτωση. Μη φοβάστε να ζητήσετε αποδεικτικά στοιχεία για την εκπαίδευση ενός επαγγελματία. Εάν είναι επαγγελματίας, αυτό δεν θα είναι πρόβλημα.

Ελέγξτε τις κριτικές τους

Ψάξτε για πολλές κριτικές που δίνονται μήνες ή χρόνια, όχι όλες σε λίγες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων και μερικών πρόσφατων. Αυτά θα πρέπει κατά προτίμηση να είναι σε τοποθεσία εμπιστοσύνης των καταναλωτών.

Δοκιμάστε την

Δεν υπάρχει καλύτερο κριτήριο επιλογής, από την ίδια την χρήση. Επιλέξτε, βάσει των προσωπικών σας κριτηρίων, μία εταιρεία καθαρισμού. Αναθέστε της, μία περιορισμένη και μικρής επικινδυνότητας εργασία. Από τα αποτελέσματα επικοινωνίας και καθαρισμού, μπορείτε με βεβαιότητα πλεόν να ξέρετε αν θα της εμπισθευθείτε όλες τις υπόλοιπες εργασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΠΗΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ “Η ΑΤΤΙΚΗ”

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται η συντήρηση και ο επαγγελματικός καθαρισμός σε ένα σπίτι ?

Σαλόνια, καρέκλες και στρώματα

Το σαλόνι και τα υπόλοιπα υφασμάτινα έπιπλα μπορεί να μην απαιτούν τον τακτικό καθαρισμό που απαιτείται από άλλα είδη οικιακής χρήσης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν χριεάζονται επαγγελματικό καθαρισμό τακτικά. Πρέπει να εντάξετε τον επαγγελματικό καθαρισμό των επίπλων σας σε μία διετή βάση. Αυτό σημαίνει, τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο χρόνια, ακόμα και αν το σκουπίζετε τακτικά.

Τοποθετημένες μοκέτες

Ο επαγγελματικός καθαρισμός θα συμβάλλει στη διατήρηση της εμφάνισης του δαπέδου σας. Όταν είναι τοποθετημένη σε αυτό κάποια μοκέτα, θα επεκτείνει τη ζωή του και θα συμβάλει στην καλύτερη ποιότητα του αέρα που αναπνέετε. Αυτό συμβαίνει μειώνοντας αισθητά, τις αλλεργίες και τις ασθένειες. Όπως γνωρίζουμε όλοι, όταν έχουμε καθαρό το φίλτρο μας, έχουμε και καθαρό αέρα που το διαπερνάει. Και όπως είπαμε πιο πάνω, τα χαλιά και οι μοκέτες μας αποτελλούν τα φίλτρα των χώρων που είναι στρωμένα ή τοποθετημένα. Για τις τοποθετημένες μοκέτες προτείνεται ο επαγγελματικός καθαρισμός της, τουλάχιστον μία φορά στα δύο χρόνια.

Χαλιά και μοκέτες

 

 

Όταν έρθει ο καιρός να σηκώσουμε τα χειμωνιάτικα χαλιά μας, υπάρχουν δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε εμείς, ή με την βοήθεια κάποιας οικιακής βοηθού, την συντήρηση και το οικιακό καθάρισμα των χαλιών μας, πρωτού τα μαζέψουμε και τα αποθηκεύσουμε. Η άλλη είναι να το αναθέσουμε σε μία εξειδικευμένη εταιρεία, ώστε να γίνει αυτό, ορθά, επαγγελματικά και τελικά, σε βάθος χρόνου, πιο οικονομικά. Καλό είναι όλα μας τα χαλιά, όσα βέβαια μπορούν να ξεστρώνονται, να καθαρίζονται επαγγελματικά, τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οι συχνότητες επαγγελματικού καθαρισμού, που προτείνονται πιο πάνω, είναι για σπίτια που ακολουθούν μερικούς βασικούς κανόνες υγιεινής και καθαριότητας, όπως το τακτικό, τουλάχιστονεβδομαδιαίο, γενικό καθάρισμα (ξεσκόνισμα, σκούπισμα, σφουγκάρισμα κλπ). Για σπίτια που δεν ακολουθείται κάποιο γενικό μοντέλο τακτικού καθαρισμού των χώρων και των αντικειμένων, προτείνεται, ο επαγγελματικός καθαρισμός, των παραπάνω αντικειμένων, να γίνεται συχνότερα.

Αν πιστεύετε πως ήρθε η ώρα για έναν βαθύ και πιστοποιημένα, επαγγελματικό καθαρισμό καλέστε τα Ταπητοκαθαριστήρια Μαυρίδη τώρα!

ΠΗΓΕΣ : Blog, CRI, Σωματείο Ταπητοκαθαριστών Η ΑΤΤΙΚΗ

επαγγελματικός καθαρισμός, επαγγελματικός καθαρισμός καναπέδων, επαγγελματικός καθαρισμός στρώματος, επαγγελματικός καθαρισμός ταπετσαρίας, επαγγελματικός καθαρισμός χαλιού, επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών, καθαρισμός, καναπές, μοκέτα, στρώμα, ταπετσαρία, χαλί