fbpx
Skip to main content
Καθαρισμός Χαλιών Ταύρος

Συντήρηση Χαλιών

Σήμερα η αγορά ενός χαλιού αποτελεί μια σημαντική επένδυση, καθώς συμβάλλει στην αισθητική αναβάθμιση του χώρου όπου ζούμε. Η επιλογή του γίνεται συνήθως σύμφωνα με το γούστο μας και την “αντοχή” της τσέπης μας. Όποιο και αν είναι το χαλί μας, αν χρησιμοποιείται, αποθηκεύεται και καθαρίζεται σωστά, θα το κρατήσουμε ανέπαφο και θα το χαιρόμαστε για μια ζωή. Η Συντήρηση Χαλιών δηλαδή, είναι μία σημαντική διαδικασία και δεν θα πρέπει να την αμελούμε.

Στη σημερινή εποχή που κυριαρχεί το άγχος, συχνά παραμελούμε τον καθαρισμό των χώρων όπου ζούμε και εργαζόμαστε. Η υγιεινή των χώρων αυτών είναι ιδιαιτέρως σημαντική, οπότε πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Η σκόνη και οι ακαθαρσίες που μεταφέρουμε από τον δρόμο μέσα στο σπίτι είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους. Δεν είναι τυχαίο που οι ανατολίτες αφήνουν τα παπούτσια τους στην είσοδο. Η διατήρηση του χαλιού μας σε καλή κατάσταση, επιτυγχάνεται με την συστηματική απομάκρυνση των στερεών ρύπων που επικάθονται καθημερινά.

23421

Χρήσιμες συμβουλές για την Συντήρηση Χαλιών στο σπίτι μας

  • Τα χαλιά πρέπει να τα σκουπίζετε με την ηλεκτρική σκούπα σε εβδομαδιαία βάση, πάντοτε προς την φορά του πέλους. Επιμείνετε στα σκοτεινά σημεία κάτω από έπιπλα, γιατί αυτά ακριβώς προτιμούν και οι σκόροι ή άλλα έντομα για να αφήσουν τα αυγά τους ανάμεσα στα νήματα των χαλιών. Θα πρέπει να τα σκουπίζετε και από την πίσω μεριά, αλλά πολύ πιο σπάνια.
  • Καθαρίστε προσεκτικά τα κρόσσια για να μην μπερδευτούν και κοπούν από τον μηχανισμό της σκούπας.
  • Στα χαλιά από μετάξι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε βούρτσα ξεσκονίσματος, αντί της ηλεκτρικής σκούπας, λόγω μεγάλης ευαισθησίας.
  • Προσοχή στους ατμοκαθαριστές!!! Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύσσουν στο καθάρισμα, συρρικνώνουν και καταστρέφουν τις ίνες του μαλλιού, ενώ σταδιακά ξεθωριάζουν τα χρώματά των μάλλινων και των μεταξωτών.
  • Στην περίπτωση των μικρών και ελαφριών χαλιών χρησιμοποιήστε και την τεχνική του τινάγματος μία με δύο φορές το χρόνο. Απλώστε ψηλά το χαλί και χτυπήστε το αρκετές φορές για να αεριστεί καλά και να φύγουν ακόμη και οι πιο λεπτοί κόκκοι σκόνης που κρύβονται ανάμεσα στα νήματα. Σε περίπτωση υψηλής υγρασίας ή δυνατού ήλιου, προτιμήστε να μην κάνετε αυτή την διαδικασία και να περιμένετε μία πιο ήπια ημέρα.

Στρωμένα χαλιά ολόκληρο τον χρόνο

Στην περίπτωση που έχετε στρωμένα τα χαλιά όλες τις εποχές του χρόνου, πρέπει να τα περιστρέφετε και να τους αλλάζετε θέση τουλάχιστον μία φόρα το χρόνο. Όταν τα περιστρέφετε συχνά, δεν πατικώνονται από τα έπιπλα πάντα τα ίδια σημεία και δεν κινδυνεύει να αλλοιωθεί το χρώμα τους από τον ήλιο, που μπορεί να πέφτει σε ένα μόνο συγκεκριμένο σημείο, από την μεριά του παράθυρου ή της μπαλκονόπορτας.

Προσοχή σε γλάστρες και βαριά αντικείμενα.

Η υγρασία που συσσωρεύεται γύρω από την γλάστρα είναι επικίνδυνη για το χαλί, και τα βαριά αντικείμενα επάνω στα χαλιά κάνουν το πέλος να “καθίσει”. Όσο γίνεται αλλάζετέ τους θέση, ώστε να μπορεί το πέλος να επανέλθει. Αν για κάποιο λόγο θέλετε να έχετε γλάστρες κοντά σε χαλιά ή επάνω τους, χρησιμοποιήστε τουλάχιστον πλαστικά πιατάκια και όχι πήλινα.

Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν αντικαθιστούν τον βαθύ, επαγγελματικό καθαρισμό από ένα εξειδικευμένο ταπητοκαθαριστήριο. Βοηθούν στην ορθή χρήση και συντήρηση των χαλιών που δεν λερώθηκαν ιδιαίτερα μέσα στον χειμώνα.

Καλέστε μας στα 210 2720045 -046 για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε ραντεβού για τον επαγγελματικό καθαρισμό των δικών σας χαλιών. Δώστε στα χαλιά σας την φροντίδα που τους αξίζει!