Βιο-Καθαρισμός Χαλιών

Βιο-Καθαρισμός, Φρεσκάρισμα, Συντήρηση, ή Απλή Φύλαξη Χαλιών ?

Οι τέσσερις αυτές εργασίες χρησιμοποιούνται για να ορίσουν στην ουσία παρόμοιες διαδικασίες, οι οποίες ικανοποιούν περίπου την ίδια ανάγκη. Ο Βιο-Καθαρισμός των χαλιών ή αλλιώς Φρεσκάρισμα των χαλιών είναι μία υπηρεσία αναγκαία, που όμως μπορείτε και εσείς οι ίδιοι να την κάνετε στο σπίτι σας (όχι με την ίδια αποτελεσματικότητα). Η ανάγκη για καθάρισμα των χαλιών, τα οποία δεν πατήθηκαν ιδιαίτερα ή δεν στρώθηκαν για μεγάλο διάστημα και θα χρειαστεί λόγω καιρού να τα αποθηκεύσουμε, είναι υπαρκτή. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα χρειαστεί να το πλύνετε ή να ακολουθήσετε κάποια άλλη περίπλοκη διαδικασία καθαρισμού. Το μόνο που θα πρέπει να γίνει, είναι να φροντίσετε για την ορθή και ενδεδειγμένη απορρύπανση των χαλιών σας. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μαζέψετε κάποιο χαλί και να το αποθεκεύσετε χωρίς την απαιτούμενη προεργασία.

Ο Βιο-Καθαρισμός που εμείς προσφέρουμε είναι μια σειρά από κάποιες εργασίες, οι οποίες δίνουν το απαιτούμενο επίπεδο καθαριότας σε χαλιά που δεν χρειάζονται πλύσιμο. Σε χαλιά που όπως συνηθίζουμε να λέμε, δεν ταλαιπωρήθηκαν αρκετά μέσα στην χρονιά. Αυτό μπορεί να συμβεί διότι, κάποια σπίτια έχουν χώρους που δεν τους χρησιμοποιούν συνέχεια (π.χ. μία κλειστή τραπεζαρία), ή ένα χαλί στρώθηκε για πολύ μικρό διάστημα μέχρι την στιγμή που θα το ξεστρώσετε, ή ακόμα και για λόγους διαβίωσης, λείψατε από το σπίτι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και γυρίσατε την εποχή που θα πρέπει να τα μαζέψετε.

Αν τα χαλιά είναι γαριασμένα, έχουν να πλυθούν πάνω από 2 χρόνια ή είναι στρωμένα για περισσότερο από μία χρονιά, ο βιο-καθαρισμός δεν είναι η ενδεδειγμένη επιλογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Κάντο μόνος σου! Συντήρηση, συσκευασία και αποθήκευση χαλιού με ασφάλεια. Μάθε όλα τα μυστικά!

Βιο-Καθαρισμός | Βήματα εργασίας :

  • Παραλαβή των χαλιών από τον χώρο σας.
  • Τίναγμα σε ειδικό μηχάνημα τινάγματος χαλιών με άμεση απορρόφηση των αιωρούμενων σωματιδίων. Αυτό βοηθάει το πέλος να αφρατέψει και να “ξανασηκωθεί”.
  • Έκθεση των χαλιών στην ακτινοβολία του ήλιου για μερικές ώρες, ώστε να αντιμετωπισθούν φυσικά τα ακάρεα οικιακής σκόνης και κάθε άλλης μορφής μικρο-οργανισμός.
  • Επαγγελματική απορρύπανση με ειδικές σκούπες-τιναχτήρια και μηχάνημα επαγγελματικής απορρόφησης.
  • Συσκευασία σε ειδικό νάυλον.
  • Αποθήκευση με ασφάλεια σε ειδικούς, ασφαλείς, ελεγχόμενων συνθηκών, χώρους. Ειδικούς για αυτή την εργασία, απαλλαγμένους από υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες.
  • Άμεση επιστροφή των χαλιών στον χώρο σας, σε μέρα και ώρα που σας διευκολύνει.

Όλες οι παραπάνω εργασίες, σας προσφέρονται στην εκπληκτική τιμή των 3,90 ανά τ.μ. (πλέον ΦΠΑ) για χαλιά μηχανής ή μοκέτες και 4,50 ευρώ ανά τ.μ. για χειροποίητα χαλιά.

Μερικοί πελάτες ζητούν να αποθεκεύσουμε τα χαλιά μετά την διαδικασία του Βιο-Καθαρισμού, ώστε να τα παραλάβουν όταν θα τα χρειαστούν, εντός του τρέχοντος έτους. Η τιμή για βιο-καθαρισμό χαλιών (μηχανής και μοκέτες) και φύλαξη είναι 4,20 ευρώ ανά τ.μ. και 5 ευρώ ανά τ.μ. για χειροποίητα χαλιά.

Αν κάποιος μας ζητήσει να παραλάβουμε τα χαλιά μόνο για να τα φυλάξουμε στην αποθήκη μας, εμείς ακολουθούμε πάντα την ακολουθία εργασιών που περιγράφηκε πιο πάνω. Κανένα χαλί δεν μπαίνει στην αποθήκη μας χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την διασφάλιση της ακαιρεότητάς του. Οπότε και απλή φύλαξη να ζητήσετε, θα γίνουν όλες οι διεργασίες του Βιο-Καθαρισμού των χαλιών που ακολουθούμε.

Αν μετά τα όσα διαβάσατε πιστεύετε πως ο Βιο-Καθαρισμός δεν αρμόζει στην δική σας περίπτωση δείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας και αποφασίστε τι σας χρειάζεται!

Δείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας εδώ