fbpx
Skip to main content

Βιο-Καθαρισμός χαλιών

Βιο-Καθαρισμός χαλιών

Βιο-Καθαρισμός, Φρεσκάρισμα, Συντήρηση, ή Απλή Φύλαξη Χαλιών;

Οι εργασίες αυτές αφορούν παρόμοιες διαδικασίες, οι οποίες ικανοποιούν πανομοιότυπες ανάγκες. Ο Βιο-Καθαρισμός των χαλιών ή αλλιώς Φρεσκάρισμα των χαλιών είναι μία υπηρεσία αναγκαία, την οποία μπορείτε να πραγματοποιήσετε και εσείς οι ίδιοι στο χώρο σας, συνήθως χωρίς να είναι ίδια η αποτελεσματικότητα. 

Το καθάρισμα των χαλιών, τα οποία δεν πατήθηκαν ιδιαίτερα ή δεν έμειναν στρωμένα για μεγάλο χρονικό  διάστημα, όμως πρόκειται να αποθηκευθούν είναι μια διαδικασία που δεν πρέπει να παραλείπετε. 

Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν απαιτείται πλύσιμο ή κάποια πιο περίπλοκη διαδικασία, παρά μόνο η σωστή απορρύπανση των χαλιών σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μαζέψετε κάποιο χαλί και να το αποθεκεύσετε χωρίς την απαιτούμενη προεργασία.

Ο Βιο-Καθαρισμός είναι μια υπηρεσία που εμείς προσφέρουμε και αποτελείται από μια σειρά εργασιών οι οποίες καθαρίζουν στον κατάλληλο βαθμό τα χαλιά τα οποία δεν χρειάζονται πλύσιμο. Δηλαδή, στα χαλιά που όπως συνηθίζουμε να λέμε, δεν ταλαιπωρήθηκαν αρκετά μέσα στην χρονιά.

Οι πιθανοί λόγοι που χρειάζεστε μία τέτοια υπηρεσία καθαρισμού χαλιών:

  1. Χαλιά τοποθετημένα σε χώρους που δεν χρησιμοποιούνται συνέχεια (π.χ. μία κλειστή τραπεζαρία), ή
  2. Χαλιά που παρέμειναν στρωμένα για πολύ μικρό διάστημα μέχρι την στιγμή που θα το ξεστρωθούν και θα αποθηκευτούν, ή
  3. Ακόμα και για λόγους διαβίωσης, λείψατε από το σπίτι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και γυρίσατε την εποχή που θα πρέπει να μαζέψετε τα χαλιά σας.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ: Αν τα χαλιά είναι γαριασμένα, ή έχουν να πλυθούν πάνω από 2 χρόνια ή είναι στρωμένα για περισσότερο από μία χρονιά, συνεχόμενα, ο βιο-καθαρισμός δεν ενδείκνυται ως μέθοδος καθαρισμού. Δεν θα αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τα τεχνικά στάδια για τον βιο-καθαρισμό:

Βήμα 1

Παραλαβή.

Παραλαβή των χαλιών από τον χώρο σας.
Βήμα 2

Τίναγμα.

Σε ειδικό μηχάνημα τινάγματος χαλιών με άμεση απορρόφηση των αιωρούμενων σωματιδίων. Αυτό βοηθάει το πέλος να αφρατέψει και να “ξανασηκωθεί”.
Βήμα 3

Έκθεση των χαλιών στην ακτινοβολία του ήλιου για μερικές ώρες.

Ώστε να αντιμετωπισθούν φυσικά τα ακάρεα οικιακής σκόνης και κάθε άλλης μορφής μικρο-οργανισμός.
Βήμα 4

Επαγγελματική απορρύπανση.

Με ειδικές σκούπες-τιναχτήρια και μηχάνημα επαγγελματικής απορρόφησης.
Βήμα 5

Συσκευασία.

Σε ειδικό νάυλον.
Βήμα 6

Αποθήκευση ή Άμεση επιστροφή.

Τα χαλιά αποθηκεύονται με ασφάλεια σε ειδικούς χώρους ελεγχόμενων συνθηκών, απαλλαγμένους από υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες ή επιστρέφονται άμεσα στον χώρο σας, σε μέρα και ώρα που σας διευκολύνει.

Αποθήκευση χαλιών

Σε περίπτωση που επιθυμείτε μόνο να παραλάβουμε τα χαλιά σας για φύλαξη στην αποθήκη μας, εμείς ακολουθούμε πάντα την ακολουθία εργασιών που περιγράφηκε παραπάνω. Κανένα χαλί δεν μπαίνει στην αποθήκη μας χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την διασφάλιση της ακεραιότητας του. Οπότε και στην υπηρεσία της απλής φύλαξης, περιλαμβάνονται όλες οι διεργασίες του Βιο-Καθαρισμού των χαλιών που ακολουθούμε.