fbpx
Skip to main content

Βιο-Καθαρισμός στρωμάτων

Βιο-Καθαρισμός στρωμάτων

Το στρώμα μας

Το στρώμα πάνω στο οποίο περνάμε το ένα τρίτο της ζωής μας είναι ίσως το πιο ακάθαρτο σημείο στο σπίτι μας. Καθαρίζουμε τακτικά το σπίτι μας, πλένουμε τα ρούχα μας, αλλάζουμε σεντόνια όμως κοιμόμαστε πάνω σε βρώμικα στρώματα. Ακόμα κι ένα καινούριο στρώμα μέσα σε μικρό διάστημα μετατρέπεται σε βιότοπο ακάρεων Bactria και σκόνης, μυκήτων, μικροβίων και βακτηριδίων. Για να προστατεύσετε την οικογένειά σας από το άσθμα και άλλες αλλεργίες, πρέπει να καθαρίζετε (βιο-καθαρισμός στρωμάτων) το στρώμα σας μία φορά το χρόνο.

Βιο-καθαρισμός στρωμάτων – Γιατί να το κάνω;

Ο βιο-καθαρισμός στρωμάτων δεν είναι νέος, απλά έγινε μια ξεχασμένη στοιχειώδης εργασία. Από τότε που άρχισε ο άνθρωπος να κοιμάται στα στρώματα, χιλιάδες έτη πριν, ο καθαρισμός του χώρου όπου κοιμόταν ( στρωμάτων ) ήταν ανάγκη να παραμείνει καθαρό και υγιεινό.

Χωρίς επαγγελματικό καθαρισμό στρωμάτων, προσκαλείτε στο περιβάλλον διαβίωσής σας, ένας πλήθος δυσμενών φυσικών καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένου του άσθματος, της βρογχίτιδας, και των αναπνευστικών μολύνσεων, καθώς επίσης και άλλων ιατρικών ασθενειών συμπεριλαμβανομένης της αιώνιας ρινίτιδας, το έκζεμα, την δερματίτιδα και την ιγμορίτιδα.

Άρρωστοι για κανέναν προφανή λόγο; Ξυπνάτε με φαγουρίζοντα κόκκινα μάτια ή με φτέρνισμα; Πρόσφατα αναπτυγμένο άσθμα, έκζεμα ή βρογχίτιδα;

Αυτά είναι όλα τα συμπτώματα χαρακτηριστικά μιας προσβολής ακάρεων σκόνης. 

Ο βιο-καθαρισμός στρωμάτων είναι μία υπηρεσία που πρέπει να χρησιμοποιείτε για την αποφυγή των παραπάνω προβλημάτων.

Τι είναι τα ακάρεα σκόνης;

Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης ανήκουν στην κατηγορία των αραχνοειδών, είναι πολύ μικρά, μεγέθους σχεδόν 0,3 χιλιοστών του μέτρου, αόρατα στο γυμνό μάτι, τα οποία ζουν και αναπαράγονται στα στρώματα, στα καλύμματα, στα μαξιλάρια, στους καναπέδες, και στους τάπητές σας. Αναπτύσσονται στους θερμές, υγρές συνθήκες και μπορούν να αριθμήσουν  εκατομμύρια. Τρέφονται με την πιτυρίδα του ανθρώπου και θέλουν υγρασία για να αναπτυχθούν. Εκτιμάται ότι υπάρχουν 5.000 έως 15.000 ακάρεα ανά τετραγωνικό εκατοστό στρώματος. Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης είναι το βασικό αίτιο της αλλεργίας στη σκόνη .

Δεν είναι όμως τα ακάρεα, αυτά κάθε αυτά, που δημιουργούν το σοβαρό πρόβλημα. Η πρωτείνη γουανίνη που περιέχεται στα περιττώματα τους, προκαλεί τις αλλεργίες και τα αναπνευστικά προβλήματα στον άνθρωπο. Οι σβώλοι των περιττωμάτων τους είναι ελαφρύτεροι από τον αέρα και μπορούν να εισχωρήσουν εύκολα στη μύτη μέσω της αναπνοής προκαλώντας χρόνια ρινίτιδα.

Βιο-Καθαρισμός στρωμάτων

Περιττώματα ακάρεων

Τα περιττώματά τους όταν εισπνέονται, προκαλούν αλλεργική ρινίτιδα καί/ή βρογχικό άσθμα. Ένα άκαρι παράγει περίπου 20 σφαιρίδια περιττώματα την ημέρα. Αν ληφθεί υπόψη ότι η διάρκεια ζωής του είναι περίπου 42 μέρες, σημαίνει ότι παράγει συνολικά 840 τεμάχια από αυτά. Αυτή η ποσότητα είναι μάλιστα 200 φορές μεγαλύτερη από το βάρος του ίδιου του ακάρεος.   Είναι πλέον παγκοσμίως αναγνωρισμένο ότι τα ακάρεα σκόνης είναι άμεσα υπεύθυνα για την εμφάνιση αλλεργικών συμπτωμάτων όπως:

  • ο νυχτερινός και πρωινός βήχας
  • η βουλωμένη μύτη
  • το συνάχι
  • η φαγούρα στη μύτη και στα μάτια
  • η χρόνια βρογχίτιδα
  • το άσθμα
  • η δύσπνοια

Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένα στον κίνδυνο δεδομένου ότι οι πνεύμονες τους είναι ακόμα στο αναπτυξιακό στάδιο. Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει δραματική αύξηση των αναπνευστικών αλλεργιών και του άσθματος, ειδικά σε μικρές ηλικίες.

Βιο-καθαρισμός στρωμάτων – Κοιμηθείτε υγιεινά και ξέγνοιαστα !

Απαλλαγείτε από τα ακάρεα στα στρώματά σας:

Γρήγορα.

Αποτελεσματικά.

Βιολογικά (χωρίς χημικά).

Στο χώρο σας.

Με επαγγελματισμό και συνέπεια.

Με ένα τηλεφώνημα.

Μειώστε αλλεργίες όπως:

Άσθμα.

Δερματίτιδες.

Αλλεργίες συνάχι.