fbpx

Καθαρισμός και φύλαξη χαλιών

Με μία κλήση στο τηλεφωνικό μας κέντρο, κλείνετε το ραντεβού παραλαβής σε ημερομηνία και ώρα που ταιριάζει στο προσωπικό σας πρόγραμμα. Την ημέρα που επιλέξατε, ένα από τα εξειδικευμένα συνεργεία μας θα βρεθεί στο χώρο σας για την παραλαβή των χαλιών σας. Ταυτόχρονα θα σας προτείνει τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο καθαρισμού για το κάθε ένα χαλί ξεχωριστά. Οι μεταφορές των χαλιών γίνονται με αυτοκίνητα κλειστού τύπου για λόγους μεγαλύτερης ασφάλειας και ποιότητας μεταφοράς.

Αν τελικά επιλεγεί η υγρή μέθοδος καθαρισμού, τα χαλιά πλένονται σε ειδικά, υπερσύγχρονα μηχανήματα στις ιδιόκτητες, εγκαταστάσεις μας, με αλκαλικά, υπο-αλλεργικά και βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά που φροντίζουν τις ίνες των χαλιών χωρίς ν’ αφήνουν κατάλοιπα, προστατεύοντας ταυτόχρονα και το περιβάλλον. Σε ειδικές περιπτώσεις, παραδείγματος χάριν για ευαίσθητα χαλιά ή χαλιά με χρώματα που ξεβάφουν, χρησιμοποιείται ο στεγνός ή αλλιώς, ξηρός καθαρισμός.

Το κάθε χαλί ξεχωριστά ελέγχεται για τυχόν ελαττώματα, φθορές ή ιδιαιτερότητες και έπειτα, αν περάσει όλα τα στάδια ελέγχου περνάει από το μηχάνημα τινάγματος για την απομάκρυνση των περισσότερων από τα στερεά στοιχεία ,που έχουν εισχωρήσει βαθιά στο πέλος του χαλιού με την πάροδο του χρόνου, τα οποία θα δημιουργούσαν λάσπη κατά την πλύση του και συγχρόνως ανοίγεται το πατημένο πέλος του.

Έπειτα περνάει από το μηχάνημα πλύσης με τις ευθύγραμμες κυλινδρικές βούρτσες, στο οποίο γίνεται η  πρόπλυση, η πλύση και το ξέβγαλμα.

Στην συνέχεια στραγγίζεται σε μεγάλες φυγοκεντρικές μηχανές για την αποβολή σχεδόν όλου του νερού μηχανικά, έτσι ώστε να αποκλείεται και η παραμικρή πιθανότητα να ξεβάψουν τα χαλιά κατά το στέγνωμα.

Στην συνέχεια, μετά το στέγνωμα, το οποίο γίνεται σε ειδικό χώρο, πηγαίνει στον πάγκο εργασίας, στον οποίο γίνεται ο πρώτος έλεγχος ποιότητας του καθαρισμού και ο έλεγχος για πιθανούς εναπομείναντες λεκέδες. Ύστερα, αν υπάρχουν λεκέδες, γίνεται μία ύστατη προσπάθεια, με εξειδικευμένα υλικά αφαίρεσης λεκέδων, για την ασφαλή αφαίρεσή τους. Ακολουθεί η απορρόφηση τυχόν χνουδιών και σκόνης, με επαγγελματικές, απορροφητικές μηχανές, ώστε το χαλί να απαλλαχθεί πλήρως από στερεά στοιχεία που προσδέθηκαν στο πέλος τυχαία. Ταυτόχρονα πετυχαίνουμε και το χτένισμα του πέλους καθώς η απορροφητική μηχανή έχει και κυλινδρική βούρτσα, η οποία χτενίζει το χαλί κατά το πέρασμά του.

Τέλος, συσκευάζονται σε νάιλον σακούλες και ταξινομούνται και αποθηκεύονται σε ράφια. Η αποθήκευση γίνεται μέσα στους ειδικούς, ασφαλείς, ελεγχόμενων συνθηκών, χώρους της εταιρείας μας. Εκεί φυλάσσονται κατά τους θερινούς μήνες, μακριά από την υγρασία, τις υψηλές θερμοκρασίες και άλλους βλαβερούς, για το πολύτιμο χαλί σας, κινδύνους και περιμένουν το φθινόπωρο και το τηλεφώνημά σας, για την επιστροφή στο σπίτι σας.

Η διαδικασία συνεργασίας για τον καθαρισμό χαλιών από τα ταπητοκαθαριστήρια Μαυρίδη περιλαμβάνει:

Βήμα 1

Παραλαβή.

Aπό τον χώρο που θα μας υποδείξετε.
Βήμα 2

Μεταφορά.

Στον ιδιόκτητο χώρο μας για έλεγχο και καθαρισμό.
Βήμα 3

Επιστροφή.

Άμεσα ή μετά από φύλαξη, στον χώρο που θα μας υποδείξετε.

Τα τεχνικά στάδια για τον καθαρισμό χαλιών μηχανής ή μοκετών:

Βήμα 1

Μηχανικό τίναγμα.

Για την απομάκρυνση των στερεών ρύπων, με την μικρότερη δυνατή καταπόνηση του χαλιού. Το τίναγμα διευκολύνει τον καθαρισμό, καθώς ελλαχιστοποιεί την τριβή που θα χρειαστεί να ασκήσουμε κατά την πλύση του. Όσο λιγότεροι στέρεοι ρύποι είναι προσκολλημένοι, τόσο λιγότερη τριβή θα χρειαστεί για τον καθαρισμό του.
Βήμα 2

Προψεκασμός, πρόπλυση.

Με ειδικά απορρυπαντικά τα οποία καθαρίζουν με την χρήση ελλάχιστης ποσότητας νερού (με αφρό) και μαλάκωμα των λεκέδων. Το στάδιο αυτό προετοιμάζει το χαλί για την κύρια πλύση του.
Βήμα 3

Κύρια μηχανική πλύση πέλους και κροσιών.

Με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον (βιοδιασπώμενα).
Βήμα 4

Ξέβγαλμα.

Με φρέσκο νερό, μη ανακυκλωμένο.
Βήμα 5

Μηχανικό στράγγισμα.

Για την εκδίωξη της περίσσειας του νερού, για το γρηγορότερο στέγνωμα και την αποφυγή ξεβαμμάτων.
Βήμα 6

Στέγνωμα.

Σε ειδικούς, καλά αεριζόμενους, χώρους.
Βήμα 7

Ποιοτικός έλεγχος καθαρισμού.

Αφαίρεση λεκέδων που πιθανώς παρέμειναν.
Βήμα 8

Έλεγχος γενικής κατάστασης και φθορών του χαλιού σας.

Το αντίστοιχο τμήμα ενημέρωσης θα σας πάρει να σας ενημερώσει για το αν χρήζει κάποιας επισκευής.
Βήμα 9

Συσκευασία και ορθή αποθήκευση.

Σε ειδικούς φυλασσόμενους χώρους, μακριά από ζωύφια και υγρασία ή άμεση επιστροφή στον χώρο που θα μας υποδείξετε.

Ο επαγγελματικός καθαρισμός και φύλαξη χαλιών, αποτελεί το μοναδικό τρόπο συντήρησης και διαφύλαξης της αξίας των πολύτιμων χαλιών σας!

Εμπιστευθείτε μόνο εξειδικευμένα ταπητοκαθαριστήρια, μέλη του συλλόγου ταπητοκαθαριστηρίων “Η ΑΤΤΙΚΗ”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΠΗΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΩΝ Η ΑΤΤΙΚΗ
Ταπητοκαθαριστήρια Μαυρίδη
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
TUV Austria
WOOLSAFE APPROVED SERVICE PROVIDER
IICRC CERTIFIED
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΠΗΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΩΝ Η ΑΤΤΙΚΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ 11, 13341 ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ, 210.27.20.045

NEWSLETTER

©2021 mavridis-carpets.gr | All Rights Reserved

dual.design