Καθαρισμός και Φύλαξη χαλιών

Πιστοί στην ποιότητα υπηρεσιών καθαρισμού (Καθαρισμός και Φύλαξη χαλιών), η οποία μας χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, συνεχίζουμε την επιτυχημένη προσφορά στην φροντίδα των χαλιών ( χειροποίητων – μηχανής ) και των μοκετών. Η επαγγελματική συντήρηση και η επιλογή εξειδικευμένης διαδικασίας καθαρισμού για το κάθε ένα χαλί που παραλαμβάνουμε, μας δίνει την δυνατότητα να πετυχαίνουμε πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα και τα χαλιά σας να γυρνάνε πίσω σε εσάς, σαν καινούρια.

Τα βήματα που ακολουθούμε συνήθως σε κάθε συνεργασία

Με μία κλήση στο τηλεφωνικό μας κέντρο, κλείνετε το ραντεβού παραλαβής σε ημερομηνία και ώρα που ταιριάζει στο προσωπικό σας πρόγραμμα. Την ημέρα που επιλέξατε, ένα από τα εξειδικευμένα συνεργεία μας θα βρεθεί στο χώρο σας για την παραλαβή των χαλιών σας. Ταυτόχρονα θα σας προτείνει τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο καθαρισμού για το κάθε ένα χαλί ξεχωριστά. Οι μεταφορές των χαλιών γίνονται με αυτοκίνητα κλειστού τύπου για λόγους μεγαλύτερης ασφάλειας και ποιότητας μεταφοράς (εικόνα 1).

ΕΙΚΟΝΑ (1)
ΕΙΚΟΝΑ (2)

Αν τελικά επιλεγεί η υγρή μέθοδος καθαρισμού, τα χαλιά πλένονται σε ειδικά, υπερσύγχρονα μηχανήματα στις ιδιόκτητες, εγκαταστάσεις μας (εικόνα 2), με αλκαλικά, υπο-αλλεργικά και βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά που φροντίζουν τις ίνες των χαλιών χωρίς ν’ αφήνουν κατάλοιπα, προστατεύοντας ταυτόχρονα και το περιβάλλον. Σε ειδικές περιπτώσεις, παραδείγματος χάριν για ευαίσθητα χαλιά ή χαλιά με χρώματα που ξεβάφουν, χρησιμοποιείται ο στεγνός ή αλλιώς, ξηρός καθαρισμός.

ΕΙΚΟΝΑ (3)
ΕΙΚΟΝΑ (4)

Το κάθε χαλί ξεχωριστά ελέγχεται για τυχόν ελαττώματα, φθορές ή ιδιαιτερότητες και έπειτα, αν περάσει όλα τα στάδια ελέγχου περνάει από το μηχάνημα τινάγματος (εικόνα 3) για την απομάκρυνση των περισσότερων από τα στερεά στοιχεία ,που έχουν εισχωρήσει βαθιά στο πέλος του χαλιού με την πάροδο του χρόνου, τα οποία θα δημιουργούσαν λάσπη κατά την πλύση του και συγχρόνως ανοίγεται το πατημένο πέλος του.

Έπειτα περνάει από το μηχάνημα πλύσης (εικόνα 4) με τις ευθύγραμμες κυλινδρικές βούρτσες, στο οποίο γίνεται η  πρόπλυση, η πλύση και το ξέβγαλμα.

Στην συνέχεια στραγγίζεται σε μεγάλες φυγοκεντρικές μηχανές (εικόνα 5) για την αποβολή σχεδόν όλου του νερού μηχανικά, έτσι ώστε να αποκλείεται και η παραμικρή πιθανότητα να ξεβάψουν τα χαλιά κατά το στέγνωμα.

Δείτε σε βίντεο : Υγρό πλύσιμο χαλιού από τα Ταπητοκαθαριστήρια Μαυρίδη

ΕΙΚΟΝΑ (5)
ΕΙΚΟΝΑ (6)

Στην συνέχεια, μετά το στέγνωμα, το οποίο γίνεται σε ειδικό χώρο, πηγαίνει στον πάγκο εργασίας (εικόνα 6), στον οποίο γίνεται ο πρώτος έλεγχος ποιότητας του καθαρισμού και ο έλεγχος για πιθανούς εναπομείναντες λεκέδες. Ύστερα, αν υπάρχουν λεκέδες, γίνεται μία ύστατη προσπάθεια, με εξειδικευμένα υλικά αφαίρεσης λεκέδων, για την ασφαλή αφαίρεσή τους. Ακολουθεί η απορρόφηση (εικόνα 7) τυχόν χνουδιών και σκόνης, με επαγγελματικές, απορροφητικές μηχανές, ώστε το χαλί να απαλλαχθεί πλήρως από στερεά στοιχεία που προσδέθηκαν στο πέλος τυχαία. Ταυτόχρονα πετυχαίνουμε και το χτένισμα του πέλους καθώς η απορροφητική μηχανή έχει και κυλινδρική βούρτσα, η οποία χτενίζει το χαλί κατά το πέρασμά του.

Τέλος, συσκευάζονται σε νάιλον σακούλες και ταξινομούνται και αποθηκεύονται σε ράφια.  Η αποθήκευση γίνεται μέσα στους ειδικούς, ασφαλείς, ελεγχόμενων συνθηκών, χώρους (εικόνα 8) της εταιρείας μας . Εκεί φυλάσσονται κατά τους θερινούς μήνες, μακριά από την υγρασία, τις υψηλές θερμοκρασίες και άλλους βλαβερούς, για το πολύτιμο χαλί σας, κινδύνους και περιμένουν το φθινόπωρο και το τηλεφώνημά σας, για την επιστροφή στο σπίτι σας.

ΕΙΚΟΝΑ (7)
ΕΙΚΟΝΑ (8)

Ο επαγγελματικός καθαρισμός και φύλαξη χαλιών, αποτελεί το μοναδικό τρόπο συντήρησης και διαφύλαξης της αξίας των πολύτιμων χαλιών σας! Εμπιστευθείτε μόνο εξειδικευμένα ταπητοκαθαριστήρια, μέλη του συλλόγου ταπητοκαθαριστηρίων “Η ΑΤΤΙΚΗ”