fbpx
Skip to main content

Καθαρισμός και φύλαξη χαλιών

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 2720045, για να προγραμματίσουμε την ημερομηνία και ώρα όπου ένα από τα εξειδικευμένα συνεργεία μας θα έρθει στο χώρο σας προκειμένου να παραλάβουμε τα χαλιά σας. Ανάλογα με τον τύπο του κάθε χαλιού το έμπειρο προσωπικό μας θα σας προτείνει τον ιδανικό τρόπο καθαρισμού κάθε χαλιού μεμονωμένα. Για την μέγιστη ασφάλεια των χαλιών σας, η μεταφορά τους γίνεται με αυτοκίνητα κλειστού τύπου ώστε να διασφαλίσουμε την υψηλή ποιότητά της.

Η διαδικασία του καθαρισμού ξεκινάει με την επιλογή της κατάλληλης μεθόδου. Επιλέγοντας την υγρή μέθοδο καθαρισμού, τα χαλιά σας πλένονται στα ειδικά υπερσύγχρονα μηχανήματα, που βρίσκονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας, με αλκαλικά, υπο-αλλεργικά και βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά που φροντίζουν τις ίνες των χαλιών σας χωρίς ν’ αφήνουν κατάλοιπα, προστατεύοντας ταυτόχρονα και το περιβάλλον. Για τα ευαίσθητα χαλιά ή χαλιά με χρώματα που κινδυνεύουν να ξεβάψουν, προτείνεται ο στεγνός ή αλλιώς ξηρός καθαρισμός.

Κάθε χαλί, υπόκειται αρχικά στο στάδιο του ελέγχου όπου εξετάζεται διεξοδικά για ενδεχόμενα ελαττώματα και φθορές και έπειτα περνάει από το μηχάνημα τινάγματος για την απομάκρυνση των περισσότερων από τα στερεά στοιχεία ,που έχουν εισχωρήσει βαθιά στο πέλος του χαλιού με την πάροδο του χρόνου, τα οποία θα δημιουργούσαν λάσπη κατά την πλύση του, ενώ ταυτόχρονα ανοίγεται και το πατημένο πέλος του. Ύστερα ακολουθεί η πλύση του από το ειδικό μηχάνημα  με τις ευθύγραμμες κυλινδρικές βούρτσες, στο οποίο διενεργείται η  πρόπλυση, η πλύση και το ξέβγαλμα.

Το επόμενο στάδιο αφορά το στράγγισμα του χαλιού με τις μεγάλες φυγοκεντρικές μηχανές, προκειμένου να αποβληθεί μηχανικά η μέγιστη ποσότητα νερού και να αποκλείσουμε και την παραμικρή πιθανότητα να ξεβάψει το χαλί κατά το στέγνωμά του.

 Έπειτα από το στράγγισμα, ακολουθεί η διαδικασία του στεγνώματος σε ειδικό χώρο και στη συνέχεια κάθε χαλί μεταφέρεται για έλεγχο ποιότητας του καθαρισμού και πιθανών εναπομείναντων λεκέδων στον πάγκο εργασίας. Σε περίπτωση όπου υπάρχουν ακόμη λεκέδες, χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα υλικά αφαίρεσης λεκέδων, για την ασφαλή αφαίρεσή τους. Επιπλέον, με τη χρήση επαγγελματικών απορροφητικών μηχανών, απορροφώνται τυχόν χνούδια ή σκόνη που μπορεί να έχουν απομείνει εκ παραδρομής  ενω συγχρόνως επιτυγχάνεται και το χτένισμα του πέλους με την κυλινδρική βούρτσα που διαθέτει η απορροφητική μηχανή.

Το τελευταίο στάδιο, αφορά τη συσκευασία σε νάιλον σακούλες και την αποθήκευση των χαλιών στους ειδικούς, ασφαλείς, ελεγχόμενων συνθηκών, χώρους της εταιρείας μας. Εκεί φυλάσσονται όλα τα χαλιά κατά τους θερινούς μήνες και προφυλάσσονται απόλυτα από την υγρασία, τις υψηλές θερμοκρασίες και άλλους βλαβερούς κινδύνους, για το πολύτιμο χαλί σας, μέχρι να επιστρέψουν το φθινόπωρο στο χώρο σας.

Η διαδικασία συνεργασίας για τον καθαρισμό χαλιών από τα ταπητοκαθαριστήρια Μαυρίδη περιλαμβάνει:

Βήμα 1

Παραλαβή.

Aπό τον χώρο που θα μας υποδείξετε.
Βήμα 2

Μεταφορά.

Στον ιδιόκτητο χώρο μας για έλεγχο και καθαρισμό.
Βήμα 3

Επιστροφή.

Άμεσα ή μετά από φύλαξη, στον χώρο που θα μας υποδείξετε.

Τα τεχνικά στάδια για τον καθαρισμό χαλιών μηχανής ή μοκετών:

Βήμα 1

Μηχανικό τίναγμα.

Για την απομάκρυνση των στερεών ρύπων, με την μικρότερη δυνατή καταπόνηση του χαλιού. Το τίναγμα διευκολύνει τον καθαρισμό, καθώς ελλαχιστοποιεί την τριβή που θα χρειαστεί να ασκήσουμε κατά την πλύση του. Όσο λιγότεροι στέρεοι ρύποι είναι προσκολλημένοι, τόσο λιγότερη τριβή θα χρειαστεί για τον καθαρισμό του.
Βήμα 2

Προψεκασμός, πρόπλυση.

Με ειδικά απορρυπαντικά τα οποία καθαρίζουν με την χρήση ελλάχιστης ποσότητας νερού (με αφρό) και μαλάκωμα των λεκέδων. Το στάδιο αυτό προετοιμάζει το χαλί για την κύρια πλύση του.
Βήμα 3

Κύρια μηχανική πλύση πέλους και κροσιών.

Με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον (βιοδιασπώμενα).
Βήμα 4

Ξέβγαλμα.

Με φρέσκο νερό, μη ανακυκλωμένο.
Βήμα 5

Μηχανικό στράγγισμα.

Για την εκδίωξη της περίσσειας του νερού, για το γρηγορότερο στέγνωμα και την αποφυγή ξεβαμμάτων.
Βήμα 6

Στέγνωμα.

Σε ειδικούς, καλά αεριζόμενους, χώρους.
Βήμα 7

Ποιοτικός έλεγχος καθαρισμού.

Αφαίρεση λεκέδων που πιθανώς παρέμειναν.
Βήμα 8

Έλεγχος γενικής κατάστασης και φθορών του χαλιού σας.

Το αντίστοιχο τμήμα ενημέρωσης θα σας πάρει να σας ενημερώσει για το αν χρήζει κάποιας επισκευής.
Βήμα 9

Συσκευασία και ορθή αποθήκευση.

Σε ειδικούς φυλασσόμενους χώρους, μακριά από ζωύφια και υγρασία ή άμεση επιστροφή στον χώρο που θα μας υποδείξετε.

Ο επαγγελματικός καθαρισμός και φύλαξη χαλιών, αποτελεί το μοναδικό τρόπο συντήρησης και διαφύλαξης της αξίας των πολύτιμων χαλιών σας!

Εμπιστευθείτε μόνο εξειδικευμένα ταπητοκαθαριστήρια, μέλη του συλλόγου ταπητοκαθαριστηρίων “Η ΑΤΤΙΚΗ”

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΠΗΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΩΝ Η ΑΤΤΙΚΗ