fbpx
Skip to main content

9 αντικείμενα οικιακής χρήσης που θα πρέπει να καθαρίζεις κάθε μέρα

[fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”10px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”30″ padding_bottom=”20″ padding_left=”20″ padding_right=”20″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]Όλοι μας λατρεύουμε ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι, αλλά δεν έχουμε αρκετό χρόνο να διαθέσουμε καθημερινά, για την καθαριότητα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ορισμένα πράγματα στο σπίτι σας (αντικείμενα οικιακής χρήσης) που πρέπει να αφιερώνετε πολύ περισσότερο χρόνο, από άλλα.[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_title size=”1″ content_align=”left” style_type=”underline solid” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Τα 9 αντικείμενα οικιακής χρήσης που θέλουν την μεγαλύτερη προσοχή[/fusion_title][fusion_text]Εδώ θα αναφερθούμε στα 9 αντικείμενα οικιακής χρήσης που δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε άπλυτα και θα εξηγήσουμε το γιατί.

Πετσέτες κουζίνας

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι πετσέτες πιάτων είναι το πιο μολυσμένο σημείο στην κουζίνα. Το ίδιο ισχύει και για τις μικρές πετσέτες στο μπάνιο σας. Από τη στιγμή που τα χρησιμοποιείτε περισσότερο από μία φορά την ημέρα, λερώνονται πολύ γρήγορα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κουζίνα και οι πετσέτες σας πρέπει να αλλάζουν κάθε δύο μέρες, ή ακόμα και κάθε μέρα, αν έχετε μεγάλη οικογένεια.

Κλειδιά

Τα κλειδιά περιέχουν περισσότερα βακτήρια ακόμη και από τα κουμπιά του ανελκυστήρα. Συνήθως, δεν καθαρίζουμε ποτέ τα κλειδιά μας και τα αγγίζουμε πάντα με βρώμικα χέρια. Έχουμε την τάση να τα κρατάμε σε βρώμικες τσέπες και συχνά να μας πέφτουν στο έδαφος. Ως αποτέλεσμα, φέρνουμε στο σπίτι το απίστευτο ποσό μολυσματικών βακτηρίων με τα κλειδιά μας. Αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να φροντίζετε για τον καθαρισμό τους π.χ. με αντισηπτικά μαντηλάκια.

Πλακάκια μπάνιου

Για να απλοποιήσετε την καθημερινή σας ρουτίνα καθαρισμού των βρώμικων πλακιδίων μπάνιου, κάντε στους τοίχους της ντουζιέρας/μπανιέρας σας ένα γρήγορο σκούπισμα μετά από κάθε χρήση. Κρατώντας το μπάνιο σας ξηρό, θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηριδίων και μούχλας.

Σφουγγάρι κουζίνας

Το σφουγγάρι μπορεί να είναι το πιο βρώμικο από τα αντικείμενα οικιακής χρήσης στην κουζίνα σας. Το χρησιμοποιούμε για να πλένουμε τα πιάτα, τα δοχεία και τις σανίδες κοπής. Επίσης το χρησιμοποιούμε για να σκουπίζουμε τις διαρροές και τα ψίχουλα. Ο καλύτερος τρόπος για να απολυμάνετε ένα σφουγγάρι είναι ο φούρνος μικροκυμάτων. Απλώς πλύντε το καλά και τοποθετήστε το υγρό σφουγγάρι στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα έως δύο λεπτά σε χαμηλή ισχύ.

Μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες

  • Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε προσεκτικά τη διαδικασία. 
  • Απενεργοποιήστε αμέσως το φούρνο μικροκυμάτων εάν δείτε καπνό.
  • Προσοχή! Τα σφουγγάρια που περιέχουν μεταλλικά μαξιλάρια καθαρισμού δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζονται με αυτή τη μέθοδο.

Νιπτήρες

Ίσως να πιστεύετε ότι μετά το πλύσιμο των χεριών ή των πιάτων, η λεκάνη του νεροχύτη σας θα είναι καθαρή. Όχι, κάνετε λάθος. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά μικρόβια και βακτηρίδια που κολλάνε στα τοιχώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Πλυντήριο ρούχων | Το χρησιμοποιείς σωστά?
Δες όλα τα μυστικά για πεντακάθαρα και μυρωδάτα ρούχα!

Άπλυτα πιάτα που μουλιάζουν στο νερό

Αφήνοντας βρώμικα πιάτα στον νεροχύτη, μέχρι το επόμενο πρωί είναι μια κακή συνήθεια που κάνει το πλύσιμο ακόμα πιο δύσκολο. Εάν χρησιμοποιείτε πλυντήριο πιάτων, μην πλένετε τα πιάτα σας με το χέρι πριν το ενεργοποιήσετε. Είναι πάντα καλύτερο να πλένετε τα πιάτα αμέσως μετά από κάθε γεύμα.

Καφετιέρα

Η καφετιέρα σας είναι μια εστία για βακτήρια και μούχλα, οπότε πρέπει να την καθαρίζετε καθημερινά. Για τον καλύτερο και βαθύτερο καθαρισμό θα χρειαστεί να ξεσυναρμολογήσετε την καφετιέρα στα κομμάτια που την απαρτίζουν. Αυτό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε γρήγορα και εύκολα τον καφέ, τα άλευρα και το λάδι.

Ξύλο κοπής

Εάν χρησιμοποιείτε σπάτουλες και ξύλινες πλάκες κοπής, βυθίστε τις σε μίγμα ξύδι και νερό (1: 1) για μερικά λεπτά κάθε φορά που τελειώνετε το μαγείρεμα. Αυτό το τέχνασμα θα σας βοηθήσει να σκοτώσετε βακτήρια και μύκητες στις επιφάνειές τους. Επιπλέον, οποιαδήποτε επιφάνεια κοπής πρέπει να καθαρίζεται και να απολυμαίνεται τακτικά. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα ψησίματος σε μισό λίτρο ζεστό νερό. Εφαρμόστε αυτό το διάλειμμα πάνω στην επιφάνεια της πλάκας κοπής. Αφήστε το να καθίσει για 5-10 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε την πλάκα κοπής κάτω από τρεχούμενο νερό.

Πινέλα και σφουγγαράκια μακιγιάζ

Αν χρησιμοποιείτε το ίδιο πινέλο μακιγιάζ για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να στεγάσει όλα τα είδη των δυσάρεστων βακτηρίων και μικροβίων, τα οποία μετά μπορούν εύκολα να περάσουν στο πρόσωπό σας. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να καθαρίζετε τα εργαλεία μακιγιάζ σας σε ζεστό σαπουνόνερο μετά από κάθε χρήση, όπως κάνουν οι επαγγελματίες μακιγιέζ.

ΠΗΓΗ : brightside.me[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

9 αντικείμενα που πρέπει να καθαρίζω, αντικείμενα οικιακής χρήσης, καθαριότητα στο σπίτι, προτεραιότητα στην καθαριότητα, προτεραιότητες στην καθημερινή καθαριότητα